Wednesday, June 24, 2015

Carne En Su Jugo


Ingredients
1 ½ lbs Beef (Which ever cut you want you can use carne para tacos or steak and dice it)
2 lbs Bacon
Frijoles a la Olla/Homemade Pinto Beans (Previously cooked)
2 Garlic Cloves
¼ of Green Tomatillos (about 10)
1 Large Tomato
½ of a Medium White or Yellow Onion
1 Bunch of Cilantro
3 Fresh Jalapeños or ¼ cup of sliced Jalapeños en Vinagre
Black pepper
Chicken Bouillon
Salt
½ Gal or 64 oz Water
Sauce
Cut in ¼ Green Tomatillos, Tomato and onion add them to the blender add Garlic, Chiles, cut Cilantro in 1/3 and add to blender, add a little bit of salt not too much (keep in mind that bacon is already salty.) Add about a ¼ of the water that has been set aside and blend really well. Set the sauce aside.
Cooking Meat & Bacon Direction
Dice up 1 ½ lb of bacon and the rest of the leftover bacon cut them in thirds. Separate the two cook the bigger slices of bacon first when crispy put them aside on a napkin to remove access grease.
Next cook the rest of the diced bacon for about 4 minutes when ready add the meat stir and let meat brown add chicken bouillon and black ground pepper, stir, aloud meat to continue to brown.
Once all the meet has browned add the sauce to the pot, and add water, stir bring it to a boil. Let it boil for about 5 minutes then taste soup if it needs salt this is the time to add some more. Reduce the flame and let it cook for 30 minutes.
(Remember it’s all about the juice so make sure it has enough water. Needs to very soupy ;) )
Toppings
While the soup is cooking take this time to prepare the toppings
Chop some cilantro
Dice some Onion
Slice some Radishes
Slice some Aguacate
And Limes cut in ¼
And your Frijoles a la Olla.
Serve soup in a bowl when ready add beans as much as u would like and  the toppings. Serve with Totopos or Corn Tortillas and enjoy!



Carne En Su Jugo
(Spanish)
Ingredientes
1 ½ lbs Carne de Res (En trocitos o carne para tacos)
2 lbs Tocino
Frijoles a la Olla (Previamente cocidos)
2 Dientes de Ajo
¼ of Tomatillos Verdes (alrededor de unos 10)
Tomate Rojo Grande
½  Cebolla Blanca o Amarilla Mediana  
1 Manojo de Cilantro
3 Jalapeños o ¼ taza de Jalapeños en Vinagre
Pimienta negra
2 Cubito de pollo/una cucharada de Caldo de pollo en polvo (no msg)
Sal
½ Gal o 64 oz Agua

Salsa
Corta los Tomatillos, el Jitomate y la cebolla en ¼ y échalos a la licuadora. Ponles un poco de sal no much (recuerda que el tocino ya tiene mucha sal). Ponle n ¼ de taza de agua que pusiste al lado y licua. Ya que este bien licuada la salsa or el recaudo ponlos a lado.

Cocinar la carne y el Tocino
Pica  1 ½ lbs de Tocino y el resto que sobre de tocino cortarlos en 3 partes. Separa los dos Y vas a dorar el tocino cortado en 3 partes primero. Cuando esté bien doradito lo sacas y lo pones en una toallita para que escurra el resto de la grasa.
Ahora vas cocinar el tocino picado pero que no se dore nomas que esté un poco cocinado 4 minutos. Y cuando esté cocinado le echas la carne de res y meneale echale los cubitos de pollo y pimiento meneale otra vez. Que se vaya cocinando hasta que la carne cambie de color.
Cuando la carne y haya cambiado de color le echas la salsa y la meneas. Échale el agua que tienes reservada meneale y que rompa el hervor.  Dejar hervir por 5 minutos. Despues de los 5 min. prueba el caldo (“Con Cuidado que está muy Caliente” ) Si le falta sal le pones. Baja la lumbre y déjalo cocinar por 30 minutos.
(Recuerda el caldo tiene que tener suficiente agua tiene que estar bien caldudita)

Los Acompañamientos
Mientra se cocina toma este tiempo para preparar los acompañamientos.
Cilantro picado
Cebolla picada
Rábanos en rodajas
Aguacate
Limones cortados en ¼
Y los Frijoles a la Olla
Cuando el caldo esté listo sirve el caldo en una sopera echale los frijolitos e la Olla y los de mas acompañantes.

Sírvelo con Totopos o Tortilla de Maíz
Provecho!


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